80% מכלל החלבונים בחלב פרה הם חלבונים מזוג קזאין, לכן נוכל למצוא הרבה ממנו במוצרי חלב. החלבון הוא אנטי קטבולי, כלומר הוא שומר על השרירים שלנו מלהתפרק לאורך זמן. אבל, החיסרון הבולט שלו הוא שהוא לא מסיס במים, ולכן מתפרק יחסית לאט – לוקח לו 6-7 שעות להתפרק לגמרי במערכת העיכול.
את החלבון נוכל להשיג במזון די בקלות. גבינה לבנה או קוטג' למשל מכילות מעל 20 גרם קזאין לקופסה. החלבון נמצא גם במגוון של תוספים, בשלוש צורות עיקריות. יש לשים לב – החלבון מגיע בשתי צורות שמאוד טובות לגוף, "קזאין מיסלרי" ו"חלבון חלב מבודד".
אבל, הוא מגיע גם בצורה נוספת בשם "קלציום-קזאין". זו צורה שפחות טובה לנו מפני שהיא אינה טבעית והגוף מתקשה לפרק אותה, ולכן ממנה עדיף להימנע.