fbpx

איך להכין פיצה חלבון מושלמת בקלות

אז בואו נתחיל בלהבין קודם כל כמה חלבון יש במשולש פיצה? במשולש פיצה רגיל, ללא תוספות מיוחדות, יש לרוב כ-7 גרם חלבון. מדובר בכמות נחמדה של חלבון, אבל עבור ספורטאים שמתאמנים פעמים רבות, או עבור כל מי שרוצה להגדיל את כמות החלבון בדיאטה שלו, ישנן אפשרויות טובות יותר. 

אז מה עושים אם עדיין חושקים בפיצה טעימה וחמה מהתנור, אבל מחפשים דרכים לרדת במשקל, להתחטב, או פשוט להוסיף יותר חלבונים אל התזונה היומית. ובכן, היום ישנם הרבה מתכונים קלים עבור פיצה עשירה בחלבון או פיצה חלבון דלת קלוריות.  

פיצה עם חלבון

פיצה חלבון קוטג'

הקוטג' הוא מקור נהדר לחלבונים – לא רק שהוא עשיר בחלבון, הוא גם דל מאוד בקלוריות. על כן, פיצה חלבון קוטג' היא בחירה מצוינת למתאמנים ולמי שמעוניין להוסיף חלבון לתזונה היומית שלו  מבלי להוסיף המון קלוריות. בפיצה הזו נשתמש בקוטג' הבצק של הפיצה עצמה, לקבלת פיצה חלבון דלת קלוריות. לבסוף, נקבל פיצה אישית עם לכל הפחות 50 קלוריות, וכ-60 גרם חלבון. 

מצרכים: 

גביע קוטג' 5% שומן

2 כפות של קמח ללא גלוטן 

2 ורבע ביצים. לחלופין ניתן להשתמש בכוס של חלבוני ביצה 

חצי כוס של גבינה צהובה עם אחוז שומן נמוך – 5% או 9%

רבע כוס רוטב פיצה או רוטב עגבניות 

תוספות לבחירה

תבלינים לבחירה (מומלצים תבלינים כגון אורגנו, בזיליקום, אבקת שום ועוד) 

הכנה: 

חממו תנור על 180 מעלות.

ערבבו יחד את גבינת הקוטג', הביצים (או חלבוני הביצה), קמח ומעט תבלינים לבחירה.

שפכו את התערובת על נייר אפייה ומרחו אותה בצורה דקה ואחידה. הכניסו את הבצק לתנור ל-30 עד 35 דקות, עד שהוא מתחיל להיראות זהוב.

הוציאו את הבצק מהתנור והוסיפו את הרוטב, הגבינה הצהובה והתוספות לבחירתכם. הוסיפו תבלינים לבחירה.

הכניסו את הפיצה לתנור ל-3 עד 5 דקות נוספות. 

אכלו בהנאה פיצת חלבון דלת קלוריות.

פיצה עם חלבון 2

פיצה חלבון טונה

טונה היא תוספת נהדרת לפיצה! הטונה עשירה בחלבון (24-28 גרם חלבון ל-100 גרם טונה) ודלה יחסית בקלוריות. כמו כן, הטונה היא מוצר זול ונגיש במיוחד, ועל כן הפכה למאכל פופולרי במיוחד עבור מתאמנים. פיצה חלבון היא פתרון נהדר למי שמחפש ארוחה טעימה במיוחד, קלה ופשוטה להכנה. בגרסה הזו נשתמש במתכון שהראנו קודם עבור בצק פיצה חלבון. ניתן גם להשתמש בטורטיות עשירות בחלבון למתכון פשוט אפילו יותר. הפיצה כוללת לפחות 54 גרם חלבון לפיצה אישית.

מצרכים:

110  גרם קמח תופח

100 גרם יוגורט יווני דל שומן

קופסת טונה

גבינה צהובה 5 או 9 %

רוטב פיצה או רוטב עגבניות

הכנה: 

חממו תנור ל-180 מעלות

ערבבו יחד את הקמח עם היוגורט היווני עד לקבלת בצק אחיד. 

פרסו את הבצק על נייר אפיה, מרחו רוטב עגבניות, שימו מעל גבינה ולבסוף את הטונה. 

הוציאו לאחר כ-30 דקות, כאשר הבצק נהיה זהוב. 

אכלו בהנאה פיצה חלבון טונה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חוברת מתכונים מלאה בארוחות עשירות בחלבון!

הכנו לכם חוברת מתכונים עם ארוחות בוקר, צהריים, ערב ואפילו נשנושים בין לבין מלאים בחלבון!

שלחו לנו את המייל שלכם ונשלח לכם את החוברות שלנו + עדכונים שאתם רוצים להכניס לשגרה שלכם.

ממש כמו הגוף, תיבת המייל שלכם היא מקדש ולא נשלח לכם ג'אנק פוד – רק את הדברים שבאמת מעניינים :)