שניצל, אותו מאכל אהוב על רבים, ידוע בעיקר בזכות טעמו המושך. הוא בדרך כלל נחשב כמזון מהיר ומטוגן אבל האם ידעתם שהוא יכול להוות גם מקור מצוין לחלבון? כתבה זו תציג לכם את הערך התזונתי של שניצל, תפרט את כמות החלבון במנה ממוצעת של שניצל רגיל ותסביר את חשיבות צריכת חלבון בריאה.
כמה חלבון צריך לצרוך ביום?
הכמות המומלצת של חלבון לצריכה יומית תלויה בגורמים שונים, כמו גיל, מין, רמת פעילות גופנית ומצב בריאותי. עם זאת, ההמלצה הכללית עבור מבוגרים בריאים שאינם מתאמנים באופן קבוע היא לצרוך 0.8 גרם חלבון לכל קילוגרם משקל גוף ליום.
לדוגמה, אדם במשקל 70 ק"ג צריך לצרוך כ-56 גרם חלבון ביום. חשוב לציין שמדובר בהמלצה מינימלית. עבור ספורטאים או אנשים העוסקים בפעילות גופנית אינטנסיבית צריכת החלבון צריכה להיות גבוהה יותר ועומדת על כ-1.2-1.7 גרם חלבון לכל קילוגרם משקל גוף ליום.
צריכת חלבון מספקת חשובה לתפקוד תקין של הגוף:
- בניית ושמירה על מסת שריר
- תיקון רקמות
- ייצור אנזימים והורמונים הכרחיים
- חיזוק מערכת החיסון
- סיוע בתחושת שובע
חשוב לצרוך חלבון לאורך כל היום, כחלק מארוחות ובין הארוחות. שילוב מגוון מקורות חלבון בתזונה יבטיח לכם צריכה מספקת של כל חומצות האמינו החיוניות הדרושות לגוף.
אז כמה גרם חלבון יש בשניצל?
שניצל רגיל מחזה עוף הוא מאכל עשיר בחלבון. במנה ממוצעת של שניצל (כ-100 גרם), ישנם כ-23 גרם חלבון. כמות זו מהווה כ-46% מהצריכה היומית המומלצת של חלבון לאדם בוגר שאינו מתאמן.
חשוב לציין שחלבון בשניצל נחשב כחלבון איכותי בעל ערך ביולוגי גבוה. משמעות הדבר היא שהגוף שלנו מסוגל לספוג ולנצל את החלבון הזה בצורה יעילה יותר מאשר חלבונים אחרים.
צריכת חלבון בשניצל מחזה עוף יכולה לתרום רבות לתזונה בריאה ומאוזנת, במיוחד עבור אנשים העוסקים בפעילות גופנית, ספורטאים, ילדים, נשים בהריון או מניקות וקשישים.
בנוסף לחלבון בשניצל מחזה עוף קיימים גם ערכים תזונתיים נוספים חשובים, כגון:
- ויטמינים: B6, B12, ו-ניאצין.
- מינרלים: זרחן, אשלגן, וברזל.
- סיבים תזונתיים: כמות קטנה.
חשוב לציין שערכים אלו עשויים להשתנות מעט בהתאם לשיטת ההכנה ויתכנו שינויים בכמויות החלבון בשניצל אחד.
כמה חלבון יש בשניצל תירס?
במנה ממוצעת של שניצל תירס (כ-100 גרם), ישנם כ-8 גרם חלבון. כמות זו מהווה כ-16% מהצריכה היומית המומלצת של חלבון לאדם בוגר שאינו מתאמן. חשוב לציין ששניצל תירס, למרות שהוא טעים ומזין, מכיל כמות חלבון נמוכה משמעותית בהשוואה לשניצל מחזה עוף.
ההשוואה פשוטה: 8 גרם חלבון בשניצל תירס אל מול 23 גרם חלבון בשניצל מחזה עוף.
הסיבה לכך היא ששניצל תירס מבוסס בעיקר על גרעיני תירס, קמח חיטה ופירורי לחם, שהם מזונות עשירים בפחמימות אך דלים יחסית בחלבון.
למעשה, בהתאם להגדרות תזונתיות מקובלות, שניצל תירס מוגדר כמנת פחמימה ולא כמנת חלבון. משמעות הדבר היא שאם אתם מחפשים מנה עשירה בחלבון, שניצל מחזה עוף הוא הבחירה הנכונה יותר.
עם זאת, שניצל תירס יכול להוות אופציה טעימה ומזינה עבור צמחונים, טבעונים או אנשים המגבילים את צריכת החלבון שלהם. חשוב לצרוך אותו כחלק מתזונה מאוזנת, המשלבת מגוון מקורות חלבון אחרים.
לסיכום
שניצל, הן רגיל מחזה עוף והן תירס, יכול להיות חלק מתזונה בריאה ומאוזנת. שניצל מחזה עוף עשיר בחלבון וערכים תזונתיים נוספים, בעוד שניצל תירס מהווה אלטרנטיבה צמחונית שאינה עשירה בחלבון, אך מלאה בפחמימות ובסיבים תזונתיים.
בחירת סוג השניצל המתאים לכם תלויה בצרכים ובדרישות התזונתיים שלכם.