fbpx

כמה חלבון יש בבשר טחון? יתרונות החלבון בבשר טחון

בשר טחון הוא מרכיב פופולרי במטבח הישראלי והעולמי, בזכות הגמישות שלו במתכונים והערכים התזונתיים הגבוהים שהוא מציע. במאמר זה נסקור את סוגי הבשר הטחון ורמות השומן השונות, נפרט כמה גרם חלבון יש בבשר טחון מבושל, נעמוד על היתרונות והחסרונות של החלבון בבשר טחון, ונציע המלצות לקניית בשר טחון ודרכי בישול מומלצות.

כמה חלבון יש בבשר טחון

סוגים של בשר טחון ורמות שונות של שומן

בשר טחון יכול להגיע ממגוון חלקים של הבקר, וכל חלק מציע רמות שונות של שומן:

  1. בשר טחון רגיל: מכיל עד 30% שומן. זהו הבשר השומני ביותר, והוא מתאים למתכונים שבהם השומן נמס במהלך הבישול, כמו המבורגרים וקציצות.
  2. בשר טחון בינוני: מכיל עד 23% שומן. מתאים למנות כמו קציצות וממולאים, שבהם השומן מתפזר במהלך הבישול.
  3. בשר טחון רזה: מכיל עד 17% שומן. מתאים למתכונים כמו רוטב בולונז או תבשילים שבהם נדרש פחות שומן.

כמה חלבון יש בבשר טחון מבושל?

ב-100 גרם בשר בקר טחון מבושל יש כ-24 גרם חלבון. כמות החלבון המדויקת יכולה להשתנות בהתאם לרמת השומן בבשר ולשיטת הבישול, אך בכל מקרה מדובר בכמות מכובדת של חלבון, מה שהופך את הבשר הטחון למזון אידיאלי עבור מתאמנים ואנשים המעוניינים לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת.

יתרונות החלבון בבשר טחון

החלבון בבשר טחון מציע מספר יתרונות בריאותיים. הוא מסייע בבניית מסת שריר ושיקום רקמות, ולכן הוא חשוב במיוחד למתאמנים ולספורטאים. בנוסף, החלבון תורם לתחושת שובע ממושכת, מה שמסייע במניעת אכילת יתר ושמירה על משקל גוף תקין. חלבון מאיץ את חילוף החומרים ומסייע בשריפת קלוריות, מה שתורם לשמירה על משקל גוף תקין ולירידה במשקל.

חסרונות החלבון בבשר טחון

למרות היתרונות הרבים, ישנם גם חסרונות לצריכת חלבון מבשר טחון:

  • שומן רווי: בשר טחון מכיל כמויות גבוהות של שומן רווי, שיכול להעלות את רמות הכולסטרול בדם ולהגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
  • מחלות כרוניות: צריכת יתר של בשר טחון עלולה להוביל למחלות כרוניות כמו השמנת יתר.

המלצות לקניית בשר טחון

  1. קנייה מקצביה מורשית: מומלץ לקנות בשר טחון מקצביה מורשית, שבה מכונות טחינת בשר בקירור נפרדות לבקר ולעוף.
  2. טחינה במקום: עדיף לבחור נתחים ולבקש מהקצב שיטחן אותם בזמן אמת, כדי להבטיח טריות ואיכות.
  3. בדיקת תאריך ייצור: אם קונים בשר טחון מראש, יש לבדוק את תאריך הייצור ולוודא שהבשר נטחן באותו היום או מקסימום יום אחרי.

לסיכום

בשר טחון הוא מרכיב מזין וגמיש במטבח, המספק כמות גבוהה של חלבון איכותי. עם זאת, יש לשים לב לרמות השומן ולצרוך אותו במתינות כדי להימנע מהסיכונים הבריאותיים הקשורים לצריכת יתר של בשר אדום. הקפדה על קנייה נכונה ובישול בריא יכולה להפוך את הבשר הטחון לחלק מתזונה מאוזנת ובריאה.

לכתבה כמה חלבון יש באנטריקוט >

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חוברת מתכונים מלאה בארוחות עשירות בחלבון!

הכנו לכם חוברת מתכונים עם ארוחות בוקר, צהריים, ערב ואפילו נשנושים בין לבין מלאים בחלבון!

שלחו לנו את המייל שלכם ונשלח לכם את החוברות שלנו + עדכונים שאתם רוצים להכניס לשגרה שלכם.

ממש כמו הגוף, תיבת המייל שלכם היא מקדש ולא נשלח לכם ג'אנק פוד – רק את הדברים שבאמת מעניינים :)