משפחת החלבונים הכוללת בשר, עוף, דגים, מוצרי חלב, קטניות ועוד – הינה אחראית להתרחשות תהליכי בנייה וגדילה בגוף האדם.
החלבונים מהווים חלק אינטגרלי מכל תהליך תזונתי לירידה במשקל בהתאם לתכונות שונות המאפיינות אותם: אכילת מוצרים עשירים בחלבונים מקנה תחושת שובע, הגוף משקיע אנרגיה פירוק וספיגה של החלבון, האכילה אינה גורמת להתמכרות כמו מזונות אחרים המעודדים הפרשת סרוטונין וכך מתאפשרת שליטה מלאה בכמות המזון.
נוסף על כך, באכילת חלבונים לא נגרמת עלייה בהפרשת הורמון בשם אינסולין האחראי לבנייה ואגירת תאי שומן.
חשוב לציין בנושא כמה חלבון צריך לאכול ביום, כי צריכת חלבונים נדרשת להתבצע בנוסף לצריכת פחמימות ושומנים בכמות מוגבלת, זאת על מנת לספק לגוף את מכלול הערכים התזונתיים להם הוא זקוק לשם תפקוד אופטימלי.