fbpx

המלכה של ארוחות הבוקר – כמה חלבון יש בחביתה?

מקושקשת, עין או קשה, לכל אחד יש את הדרך שהוא הכי אוהב לאכול ביצים על הבוקר. אבל החביתה הפשוטה היא אולי הדרך הפופולרית ביותר בקרב ישראלים. מתאמנים, במיוחד, מקפידים לאכול חביתות בכל יום. אז כמה חלבון יש בחביתה 2 ביצים? כמה חלבון יש בחביתה 3 ביצים? כמה קלוריות זה חביתה מ2 ביצים? אצלנו תמצאו את כל התשובות

כמה חלבון יש בחביתה

חביתה היא אולי המאכל המזוהה ביותר עם ארוחת הבוקר הישראלית. החביתה פשוטה להכנה, מלאה בחלבון, טעימה בכריך, ליד סלט, וגם לבדה. אז למה בעצם הפכה החביתה לדרך כזו פופולרית לצריכת חלבונים עבור מתאמנים? וכמה חלבון באמת יש בחביתה?

חלבון בחביתה – ערך תזונתי:

כמות החלבון והקלוריות בכל חביתה יכולה להשתנות בין מנה למנה. הדבר תלוי בגודל הביצים המשפיע על כמות החלבון בביצה, בכמות השמן במחבת ועוד.

ביצה קטנה למשל מכילה 4.9 גרם חלבון, בעוד שביצה בינונית (מדיום) מכילה כ-5.7 גרם. ביצה XL לעומת זאת תכיל כ-7.3 גרם חלבון. חביתה ממוצעת מביצה בינונית מכילה 86.24 קלוריות. 

אז כמה גרם חלבון וכמה קלוריות יהיו בכל סוג חביתה? 

כמה חלבון יש בחביתה 2 ביצים ? חביתה של 2 ביצים בגודל מדיום תכיל 11.4 גרם חלבון. 

כמה חלבון יש בחביתה 3 ביצים ? חביתה של 3 ביצים בגודל מדיום תכיל 17.1 גרם חלבון. 

כמה קלוריות זה חביתה מ-2 ביצים? חביתה של 2 ביצים בגודל מדיום תכיל כ-172.5 קלוריות.

כמה חלבון יש בחביתה 2

למה דווקא חלבון חביתה?

ישנן הרבה דרכים לצרוך ביצים, אז למה דווקא חביתה היא דרך מומלצת במיוחד? החביתה, יותר מצורות אחרות לבישול ביצה, עוזרת לנו לספוג יותר מהחלבון שבביצה. ככל שנבשל את הביצה יותר זמן, כך נוכל לספוג את החלבון בצורה הטובה ביותר. 

אם כך, אכילת חביתות עדיפה יותר על צורות אחרות של בישול ביצה כגון ביצת עין או ביצה רכה (ביצה קשה כשהחלמון עדיין נוזלי). זאת, בנוסף לשלל סכנות בריאותיות נוספות הטמונות באכילת חלמון נא.

ספיגת חלבון:  

אם כן, וודאי תשאלו, האם לא עדיף יותר לאכול ביצה קשה? הביצה הקשה היא אכן דרך טובה במיוחד לספוג חלבון אם היא מבושלת מספיק זמן. כמו כן, הרבה ספורטאים מעדיפים ביצים קשות, מפני שאין צורך בטיגונן, ולכן יש בהן פחות קלוריות. 

אולם, בביצה קשה ישנו חיסרון אחד משמעותי. מתאמנים רבים נוטים לאכול את הביצה הקשה לבדה כחטיף אחרי אימון. אומנם, אכילת הביצה לבדה מוענת מאיתנו לספוג את כל הערכים התזונתיים שבה. את החביתה, לעומת זאת, נהוג יותר לאכול יחד עם לחם מלא, סלט וגבינה, ועל כן הערכים בה נספגים בצורה טובה יותר. 

חשוב לגוון: 

ספורטאים נוטים לבחור בביצה קשה על פני חביתה בכדי להקטין את כמות הקלוריות. אולם, אכילת אותו סוג ביצה שוב ושוב יכול להוציא לנו את החשק. על כן, חשוב לגוון ולנסות לשלב דרכים שונות לבישול ביצה. 

אל החביתה ניתן להוסיף תוספות שונות וכך בכל פעם לשנות את הטעם לגמרי. (גבינה צהובה דלת שומן, בצל, פטריות, עגבניות או גמבות יכולים להיות שילוב מצוין). בנוסף, ניתן להשתמש בתרסיס שמן במקום שמן בבקבוק, על מנת להקטין ככל האפשר את כמות הקלוריות שבחביתה. 

ערך תזונתי – חביתת חלבונים: 

דרך נוספת של בישול ביצה שהפכה פופולרית בשנים האחרונות היא חביתת החלבונים (חביתה אך ורק מה"לבן של הביצה") . סוג זה של ביצה אכן מכיל כמות גדולה של חלבון, אך כולל מספר רב של חסרונות בניגוד לחביתה הרגילה.

ראשית, רבים טוענים כי חביתת החלבונים טעימה פחות מהחביתה הרגילה, ולכן לא מצליחים להתמיד באכילתה. שנית, החלמון של הביצה הוא חלק חשוב במיוחד, חלק זה מכיל את כל הערכים התזונתיים בביצה, בהם B12, ברזל, אבץ. על כן, מומלץ שלא להזניח לגמרי את החלמון. פשרה טובה יכולה להיות חביתה מביצה שלמה וחלבון נוסף. כך תקבלו בוסט של חלבונים מבלי לוותר על הערכים התזונתיים. 

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חוברת מתכונים מלאה בארוחות עשירות בחלבון!

הכנו לכם חוברת מתכונים עם ארוחות בוקר, צהריים, ערב ואפילו נשנושים בין לבין מלאים בחלבון!

שלחו לנו את המייל שלכם ונשלח לכם את החוברות שלנו + עדכונים שאתם רוצים להכניס לשגרה שלכם.

ממש כמו הגוף, תיבת המייל שלכם היא מקדש ולא נשלח לכם ג'אנק פוד – רק את הדברים שבאמת מעניינים :)