שיבולת שועל נחשבת לאחת הארוחות הבריאות והמומלצות ביותר. היא עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, ותורמת לתחושת שובע לאורך זמן. אך האם ידעתם ששיבולת שועל היא גם מקור טוב לחלבון? בכתבה זו נגלה לכם כמה חלבון מכילה שיבולת שועל, באילו יתרונות בריאותיים נוספים היא ניחנת, וגם נשתף אתכם במתכון קל וטעים לשייק חלבון משובח עם שיבולת שועל.
ערך חלבון בשיבולת שועל
כמות החלבון בשיבולת שועל משתנה מעט בהתאם לסוג השיבולת שועל ולשיטת ההכנה אבל הנה ממוצע:
כמה חלבון יש ב100 גרם שיבולת שועל גולמית: כ15 גרם.
כמה חלבון יש ב100 גרם שיבולת שועל מבושלת: כ5 גרם.
דייסת שיבולת שועל חלבונים מכילה פחות גרם חלבון עבור 100 גרם כיוון שהיא מתנפחת בעת הבישול ומתמלאת בנוזל שבישלנו בו את הדייסה.
בכל מקרה, כמות זו משמעותית בהשוואה לדגנים אחרים. לדוגמה, אורז מלא מכיל כ-8 גרם חלבון ל-100 גרם, ופסטה מלאה מכילה כ-13 גרם חלבון ל-100 גרם.
חשוב לציין ששיבולת שועל מכילה חלבון מהצומח, המורכב מחומצות אמינו חיוניות. משמעות הדבר היא שצריכת שיבולת שועל יכולה לתרום רבות לתזונה מאוזנת, במיוחד עבור צמחונים וטבעונים.
יתרונות בריאותיים נוספים של שיבולת שועל
מלבד היותה מקור טוב לחלבון, שיבולת שועל ניחנת גם ביתרונות בריאותיים רבים נוספים:
- שיפור בריאות מערכת העיכול: שיבולת שועל עשירה בסיבים תזונתיים, המסייעים לתנועתיות המעיים, מונעים עצירות ותורמים לבריאות מערכת העיכול.
- ויסות רמות הסוכר בדם: סיבים תזונתיים מסייעים לוויסות רמות הסוכר בדם, דבר חשוב עבור אנשים הסובלים מסוכרת או נמצאים בסיכון לפתח אותה.
- הורדת רמות הכולסטרול: שיבולת שועל מכילה בטא-גלוקן, סוג של סיבים תזונתיים המסייעים בהורדת רמות הכולסטרול הרע (LDL) בדם.
- תחושת שובע לאורך זמן: סיבים תזונתיים תורמים לתחושת שובע לאורך זמן, דבר שיכול לסייע בירידה במשקל או בשמירה על משקל תקין.
- תמיכה בבריאות הלב: שיבולת שועל מכילה נוגדי חמצון המסייעים בהגנה על הלב מפני מחלות.
- שיפור תפקוד המוח: שיבולת שועל עשירה בויטמינים מקבוצת B, החיוניים לתפקוד תקין של מערכת העצבים והמוח.
- עשירה בברזל: שיבולת שועל היא מקור טוב לברזל, מינרל חיוני למניעת אנמיה.
מתכון: שייק חלבון עם שיבולת שועל
מרכיבים:
- 1/2 כוס שיבולת שועל מבושלת
- 1 כוס חלב (או תחליף חלב צמחי)
- 1/2 בננה
- 1 כף אבקת חלבון
- 1 כפית דבש או מייפל (אופציונלי)
אופן ההכנה:
- טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת תערובת אחידה.
- ניתן להוסיף מים או חלב לפי הצורך, עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
- מגישים קר ונהנים!
טיפים:
- ניתן להוסיף לשייק פירות נוספים, אגוזים, זרעים או תבלינים לפי הטעם.
- ניתן להחליף את אבקת החלבון באבקת קקאו או קקאו טבעי לקבלת שייק בטעם שוקו.
- שייק קוואקר חלבון יכול להוות ארוחת בוקר בריאה וטעימה.
- ניתן להכין מראש את שייק החלבון ולשמור במקרר עד 4 שעות.
- שייק חלבון עם שיבולת שועל הוא דרך מצוינת להתאושש לאחר אימון.
- ילדים ייהנו משייק זה כארוחת בוקר או חטיף בריא.
לסיכום
שיבולת שועל היא מזון בריא וטעים, המהווה מקור מצוין לחלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. צריכת שיבולת שועל תורמת רבות לבריאות הגוף ומסייעת במגוון רחב של תפקודים פיזיולוגיים. שילוב שיבולת שועל בתזונה היומית, בין אם בדייסת שיבולת שועל קלאסית או בשייק חלבון משובח, הוא צעד חשוב בדרך לחיים בריאים ונמרצים יותר.
אנו ממליצים בחום לשלב שיבולת שועל בתזונה שלכם וליהנות מכל היתרונות הבריאותיים שהיא מציעה!