fbpx

עוגות חלבון

עוגות חלבון הן בחירה מצוינת למי שמחפש לשלב תזונה בריאה ומאוזנת עם הנאה קולינרית. היתרונות הבריאותיים של עוגות חלבון כוללים תכולת חלבון גבוהה, המסייעת בבניית שרירים ושיקום רקמות, מה שהופך אותן לאידיאליות עבור מתאמנים שרוצים להגדיל מסת שריר. בנוסף, ניתן לאפות עוגות חלבון דלות בסוכר, מה שמאפשר לשמור על רמות סוכר מאוזנות בדם. הן גם מספקות אנרגיה ממושכת בזכות השילוב של חלבון ושומנים בריאים, מה שעוזר לשמור על תחושת שובע לאורך זמן.

עוגות חלבון 1

הכנת עוגות חלבון בבית מאפשרת שליטה על המרכיבים, כך שניתן להתאים את המתכון לצרכים האישיים וליהנות מקינוח טעים ובריא. הכנו לכם בכתבה הבאה 8 מתכונים עם אבקת חלבון לעוגות חלבון!

לפני שנצלול למתכונים – טיפים לאפיית עוגות חלבון עם אבקת חלבון:

  1. בחרו את האבקה הנכונה:
    אנו ממליצים על אבקת חלבון Now Food
    יש גם את הגרסה הטבעונית לאבקת חלבון
    לא כל אבקות החלבון מתאימות לאפייה. אבקות חלבון מבוססות על חלבון מי גבינה (Whey), חלבון ביצה או חלבון סויה הן הטובות ביותר לאפייה.
  2. הוסיפו נוזלים: אבקת חלבון סופגת נוזלים, ולכן ייתכן שתצטרכו להוסיף יותר נוזלים למתכון. ניתן להשתמש בחלב, מים, יוגורט/יוגורט חלבון או שמן קוקוס כדי לשמור על מרקם לח.
  3. השתמשו בחומרים יבשים נוספים: כדי לשמור על מרקם טוב, ניתן להוסיף קמח שקדים, קמח קוקוס או שיבולת שועל טחונה. חומרים אלו יעזרו לאזן את התערובת ולמנוע יובש. במתכונים שלנו אנו מוסיפים קמח שקדים.
  4. ערבוב בעדינות: כאשר מערבבים את הבלילה, עשו זאת בעדינות בתנועות קיפול כדי לשמור על אווריריות הבלילה.
  5. הוסיפו אבקת אפייה או סודה לשתייה: אבקת אפייה או סודה לשתייה יעזרו לעוגות לתפוח ולהיות אווריריות יותר. הוסיפו את האבקות בסוף הערבוב ואפו מיד לאחר מכן.
  6. התאימו את זמן האפייה: עוגות עם אבקת חלבון עשויות להיאפות מהר יותר מעוגות רגילות. בדקו את העוגה כמה דקות לפני הזמן המומלץ במתכון כדי לוודא שהיא לא נשרפת.
  7. השתמשו בביצים בטמפרטורת החדר: ביצים בטמפרטורת החדר יתערבבו טוב יותר עם שאר המרכיבים ויעזרו ליצור מרקם אחיד.

עוגת גבינה עם חלבון ללא תוספת סוכר

מרכיבים:

  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 3 ביצים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כף ממתיק טבעי (כמו סטיביה)
  • 2 כפות קמח שקדים
  • סקופ אבקת חלבון וניל

הוראות הכנה:

  1. חמם את התנור ל-180 מעלות.
  2. ערבב את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. שפוך את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  4. אפה במשך 45-50 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה קלות.
  5. תן לעוגה להתקרר לפני החיתוך.

עוגת חלבון שוקולד ללא תוספת סוכר

מרכיבים:

  • 1 כוס קמח שקדים
  • ½ כוס אבקת קקאו
  • סקופ אבקת חלבון שוקולד
  • 3 ביצים
  • ½ כוס ממתיק טבעי
  • ½ כוס חלב שקדים

הוראות הכנה:

  1. חמם את התנור ל-180 מעלות.
  2. ערבב את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. שפוך את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  4. אפה במשך 30-35 דקות, עד שהעוגה מתייצבת.
  5. תן לעוגה להתקרר לפני החיתוך.
עוגות חלבון 2

עוגת חלבון בטעם בננה ושוקולד צ’יפס

מרכיבים:

  • 2 בננות בשלות
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח שקדים
  • ½ כוס שוקולד צ’יפס מריר
  • סקופ אבקת חלבון וניל
  • ½ כוס ממתיק טבעי

הוראות הכנה:

  1. חמם את התנור ל-180 מעלות.
  2. מעוך את הבננות בקערה גדולה.
  3. הוסף את הביצים וערבב היטב.
  4. הוסף את שאר המרכיבים וערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. שפוך את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  6. אפה במשך 35-40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת.
  7. תן לעוגה להתקרר לפני החיתוך.

עוגת חלבון גבינה ביסקוויטים

מרכיבים:

  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 3 ביצים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כף ממתיק טבעי
  • סקופ אבקת חלבון וניל
  • 200 גרם ביסקוויטים ללא סוכר

הוראות הכנה:

  1. חמם את התנור ל-180 מעלות.
  2. ערבב את הגבינה, הביצים, תמצית הווניל, הממתיק ואבקת החלבון בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. רסק את הביסקוויטים והוסף לתערובת.
  4. שפוך את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  5. אפה במשך 45-50 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה קלות.
  6. תן לעוגה להתקרר לפני החיתוך.

עוגת חלבון פאדג’ שוקולד

מרכיבים:

  • 1 כוס קמח שקדים
  • ½ כוס אבקת קקאו
  • 1 כף אבקת חלבון שוקולד
  • 3 ביצים
  • ½ כוס ממתיק טבעי
  • ½ כוס חלב שקדים

הוראות הכנה:

  1. חמם את התנור ל-180 מעלות.
  2. ערבב את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. שפוך את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  4. אפה במשך 25-30 דקות, עד שהעוגה מתייצבת.
  5. תן לעוגה להתקרר לפני החיתוך.

עוגת בראוניז חלבון במיקרוגל

מרכיבים:

  • 1 כוס קמח שקדים
  • ½ כוס אבקת קקאו
  • 1 כף אבקת חלבון שוקולד
  • 3 ביצים
  • ½ כוס ממתיק טבעי
  • ½ כוס חלב שקדים

הוראות הכנה:

  1. ערבב את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. שפוך את התערובת לכלי מתאים למיקרוגל.
  3. הכנס למיקרוגל ובשל על עוצמה גבוהה במשך 5-7 דקות (לבדוק, ייתכן יותר זמן לפי דגם המיקרו), עד שהבראוניז מתייצבים.
  4. תן לבראוניז להתקרר לפני החיתוך.

עוגת פנקייק חלבון שוקולד

מרכיבים:

  • 1 כוס קמח שקדים
  • ½ כוס אבקת קקאו
  • סקופ אבקת חלבון שוקולד
  • 3 ביצים
  • ½ כוס ממתיק טבעי
  • ½ כוס חלב שקדים

הוראות הכנה:

  1. חמם את התנור ל-180 מעלות.
  2. ערבב את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. שפוך את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  4. אפה במשך 20-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת.
  5. תן לעוגה להתקרר לפני החיתוך.

עוגת חלבון גבינה אוראו

מרכיבים:

  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 3 ביצים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כף ממתיק טבעי
  • סקופ אבקת חלבון וניל
  • 200 גרם עוגיות אוראו ללא סוכר

הוראות הכנה:

  1. חמם את התנור ל-180 מעלות.
  2. ערבב את הגבינה, הביצים, תמצית הווניל, הממתיק ואבקת החלבון בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. רסק את עוגיות האוראו והוסף לתערובת.
  4. שפוך את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  5. אפה במשך 45-50 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה קלות.
  6. תן לעוגה להתקרר לפני החיתוך.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חוברת מתכונים מלאה בארוחות עשירות בחלבון!

הכנו לכם חוברת מתכונים עם ארוחות בוקר, צהריים, ערב ואפילו נשנושים בין לבין מלאים בחלבון!

שלחו לנו את המייל שלכם ונשלח לכם את החוברות שלנו + עדכונים שאתם רוצים להכניס לשגרה שלכם.

ממש כמו הגוף, תיבת המייל שלכם היא מקדש ולא נשלח לכם ג'אנק פוד – רק את הדברים שבאמת מעניינים :)