fbpx

כמה חלבון יש בגבינה לבנה לעומת קוטג'

תמיד מחפשים את המקורות הכי טובים לחלבון? אז תנו לי לספר לכם על גבינה לבנה – לא רק שהיא טעימה וזמינה, היא גם מפוצצת בחלבון! במאמר הזה נבדוק כמה חלבון יש בגבינה לבנה, נפרט את הערכים התזונתיים שלה, ונשווה אותה לקוטג’. בנוסף, נבחן את היתרונות והחסרונות של צריכת חלבון מגבינה לבנה, נציע המלצות לדרכי בישול ונשתף מתכון טעים.

כמה חלבון יש בגבינה לבנה

כמה חלבון יש בגבינה לבנה

גבינה לבנה מכילה כ-9 גרם חלבון ל-100 גרם. כמות זו משתנה בהתאם לאחוזי השומן בגבינה:

  • חלבון בגבינה לבנה 5%: מכילה כ-9 גרם חלבון ל-100 גרם.
  • חלבון בגבינה לבנה 3%: מכילה כ-9.5 גרם חלבון ל-100 גרם.
  • חלבון בגבינה לבנה 9%: מכילה כ-8 גרם חלבון ל-100 גרם.

ערכים תזונתיים של גבינה לבנה

בנוסף לחלבון, גבינה לבנה מכילה רכיבים תזונתיים נוספים:

  • קלוריות: כ-98 קלוריות ל-100 גרם בגבינה לבנה 5%.
  • פחמימות: כ-4.3 גרם ל-100 גרם.
  • שומנים: כ-5 גרם ל-100 גרם בגבינה לבנה 5%.
  • סידן: כ-95 מ"ג ל-100 גרם.
  • נתרן: כ-200 מ"ג ל-100 גרם.

חלבון בגבינה לבנה לעומת קוטג’

קוטג’ הוא מוצר חלב נוסף המכיל כמות גבוהה של חלבון, אך ישנם הבדלים בין השניים:

  • קוטג’ 5%: מכיל כ-11 גרם חלבון ל-100 גרם.
  • קוטג’ 3%: מכיל כ-12 גרם חלבון ל-100 גרם.
  • קוטג’ 9%: מכיל כ-10 גרם חלבון ל-100 גרם.

יתרונות בחלבון בגבינה לבנה

  1. מקור חלבון איכותי: גבינה לבנה מספקת חלבון איכותי החיוני לבניית שרירים ולתחזוקת הגוף.
  2. עשירה בסידן: הסידן בגבינה לבנה מסייע בחיזוק העצמות והשיניים.
  3. נוחות וזמינות: גבינה לבנה היא מזון מוכן לאכילה, מה שהופך אותה לנוחה לשימוש בארוחות ביניים.

חסרונות בחלבון גבינה לבנה

תכולת שומן רווי: חלק מסוגי הגבינה הלבנה מכילים כמויות גבוהות של שומן רווי, שעלול להשפיע לרעה על בריאות הלב.

המלצות לבישול מאכלי חלבון עם גבינה לבנה

כדי להפיק את המיטב מגבינה לבנה, ניתן לשלב אותה במגוון מאכלים:

  • פשטידות: הוספת גבינה לבנה לפשטידות מעניקה להן מרקם עשיר וטעם נהדר.
  • מטבלים: ערבוב גבינה לבנה עם עשבי תיבול ושום יוצר מטבל טעים ובריא.
  • מאפים: גבינה לבנה יכולה לשמש כמרכיב מרכזי במאפים כמו בורקסים ועוגות גבינה.

מתכון לפשטידת גבינה לבנה ותרד

רכיבים:

  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 2 ביצים
  • 1 כוס תרד קצוץ
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כפות קמח
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כף שמן זית

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא שקוף.
  3. מערבבים בקערה את הגבינה הלבנה, הביצים, התרד, הבצל המטוגן, הקמח, המלח והפלפל.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת.
  5. אופים כ-30 דקות עד שהפשטידה מזהיבה ומתקשה.
  6. מגישים חם.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חוברת מתכונים מלאה בארוחות עשירות בחלבון!

הכנו לכם חוברת מתכונים עם ארוחות בוקר, צהריים, ערב ואפילו נשנושים בין לבין מלאים בחלבון!

שלחו לנו את המייל שלכם ונשלח לכם את החוברות שלנו + עדכונים שאתם רוצים להכניס לשגרה שלכם.

ממש כמו הגוף, תיבת המייל שלכם היא מקדש ולא נשלח לכם ג'אנק פוד – רק את הדברים שבאמת מעניינים :)