למי שרוצה להוסיף עוד קצת חלבון לדיאטה, אבל לא מוכן לוותר על הטעם האהוב: גלידה עם חלבון בטעם וניל עוגיות. הגלידה דורשת מרכיב מעט פחות מוכר בשם "אבקת קסנטאן גאם", שמטרתו לסייע במרקם קרמי וכיפי. למי שרוצה, ניתן לוותר, אך מרקם הגלידה עשוי לצאת פחות סמיך.
בוחרים עוגיות שאוהבים, כמו אוריאו או עוגיות שוקולד צ'יפס, מרסקים, ומקפלים אל תוך הגלידה. לחלופין, אפשר גם להשתמש בחטיף שוקולדי שאוהבים כמו מקופלת או "פסק זמן". למושחתים במיוחד – זיגוג של סירופ שוקולד או ממרח נוטלה מומס מעל הגלידה יכול להקפיץ את הטעם לגבהים חדשים.
וניל עוגיות גלידת חלבון מתכון:
מרכיבים:
- שני גביעים של יוגורט חלבון בטעם וניל
- כף אינסטנט פודינג וניל
- כף של אבקת קסנטאן גאם
- כף ממתיק לבחירה
- כפית תמצית וניל
- כוס קרח
- עוגיות לבחירה
הוראות:
- לשים בבלנדר את כל הרכיבים חוץ מהעוגיות. להפעיל את הבלנדר עד לקבלת תמיסה אחידה
- לשפוך את הגלידה לתבנית
- להכניס את העוגיות אל שקית ניילון ולשבור אותן לחתיכות קטנות
- לפזר את חתיכות העוגיות על הגלידה
- לערבב את הגלידה עם העוגיות. להכניס למקפיא לכ-20 דקות
- לאכול! את מה שנשאר אפשר לכסות ולהחזיר למקפיא