fbpx

כמה חלבון יש בפרגית

פרגית היא מקור מצוין לחלבון! בכתבה זו נגלה לכם כמה חלבון מכילה פרגית, נשווה בין מקורות חלבון שונים, נבין אילו יתרונות בריאותיים צריכת חלבון מספקת מעניקה לנו, ואיך לשלב פרגית בתזונה בצורה טעימה ומזינה.

חלבון בחזה עוף

פרגית: לא רק טעימה, גם מזינה!

פרגיות הן חלק אהוב מהתפריט הישראלי. הן קלות להכנה, זמינות במחירים נוחים ומתאימות למגוון רחב של מנות. אך מעבר לטעמן המשובח, פרגיות הן גם מקור מצוין לחלבון, החיוני כל כך לבריאות שלנו. צלו שיפוד פרגית חלבון, הכינו סלט עם פרגיות מתובל בטחינה או אפילו הכינו קציצות פרגיות חלבון! הכל הולך.

מהם יתרונות צריכת חלבון?

חלבונים ממלאים תפקידים רבים בגוף, ביניהם:

  • בניית רקמות ושרירים: חלבון חיוני לצמיחה ותיקון של רקמות ושרירים בגוף. צריכה מספקת של חלבון חשובה במיוחד לילדים, מתבגרים, ספורטאים ואנשים העוסקים בפעילות גופנית מאומצת.
  • תחושת שובע: צריכת חלבון תורמת לתחושת שובע ממושכת, ויכולה לסייע בירידה במשקל או בשמירה על משקל תקין. מחקרים מראים שאנשים שאוכלים ארוחות עשירות בחלבון נוטים לצרוך פחות קלוריות לאורך היום.
  • חיזוק המערכת החיסונית: חלבון חיוני לתפקוד תקין של מערכת החיסון. הוא מסייע לגוף לייצר נוגדנים הנלחמים בזיהומים ובמחלות.
  • וויסות רמות הסוכר בדם: צריכת חלבון יכולה לסייע בוויסות רמות הסוכר בדם. מחקרים מראים שאנשים שאוכלים ארוחות עשירות בחלבון פחות נוטים לסבול מסוכרת מסוג 2.
  • בריאות העצמות: חלבון חשוב גם לבריאות העצמות. הוא מסייע בספיגת סידן, המינרל החיוני ביותר לבניית עצמות חזקות.
  • בריאות העור, השיער והציפורניים: חלבון הוא מרכיב חיוני ברקמות אלו. צריכה מספקת של חלבון חשובה לשמירה על בריאותן ומראה יפה.

אז כמה גרם חלבון יש בפרגית?

100 גרם פרגית ללא עור מכילים כ29 גרם חלבון. כמות זו גבוהה משמעותית מכמות החלבון במזונות אחרים. למעשה, פרגית היא אחד ממקורות החלבון הטובים ביותר שאפשר למצוא. היא מכילה כמות גבוהה של חלבון איכותי, הנספג בקלות על ידי הגוף.

בנוסף, במקביל לכמות הגבוהה של חלבון בפרגית, היא דלה יחסית בשומן ובקלוריות. 100 גרם פרגית מכילים כ-190 קלוריות ו-7 גרם שומן.

השוואת תכולת החלבון בפרגית למזונות אחרים

מזון

כמות חלבון
ל-100 גרם

פרגית ללא עור 

29 גרם

חזה עוף ללא עור

31 גרם

סטייק פילה בקר

26 גרם

דג סלמון

20 גרם

ביצים

13 גרם

גבינה צהובה

23 גרם

טופו

8 גרם

עדשים

25 גרם

קינואה

14 גרם

טיפים לבישול פרגית

  • חשוב לבחור פרגיות טריות ואיכותיות.
  • חשוב לא לבשל את הפרגיות יתר על המידה, כדי שלא יתייבשו.
  • הוסיפו תבלינים ורטבים!

לסיכום

פרגית היא מזון טעים, זמין וזול, המהווה מקור מצוין לחלבון. צריכת חלבון מספקת חשובה לבריאותנו ויש לה יתרונות רבים. שילוב פרגית בתזונה בצורה מגוונת יכול לסייע לכם להגיע לצריכת חלבון מומלצת וליהנות ממזון בריא ומשביע.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חוברת מתכונים מלאה בארוחות עשירות בחלבון!

הכנו לכם חוברת מתכונים עם ארוחות בוקר, צהריים, ערב ואפילו נשנושים בין לבין מלאים בחלבון!

שלחו לנו את המייל שלכם ונשלח לכם את החוברות שלנו + עדכונים שאתם רוצים להכניס לשגרה שלכם.

ממש כמו הגוף, תיבת המייל שלכם היא מקדש ולא נשלח לכם ג'אנק פוד – רק את הדברים שבאמת מעניינים :)