תירס הוא אחד הגידולים הנפוצים ביותר, והוא מהווה מרכיב חשוב בתזונה של מיליוני אנשים. עם טעם מתוק ומרקם פריך, אין על תירס. במאמר זה נחקור כמה חלבון יש בתירס, ונלמד על היתרונות והחסרונות של החלבון בתירס.
כמה חלבון יש בתירס
ב-100 גרם של תירס מבושל יש כ-3 גרם חלבון. כמות זו משתנה מעט בהתאם לסוג התירס ולצורת ההכנה.
ערכים תזונתיים של תירס
תירס הוא מקור טוב לפחמימות, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. הוא מכיל ויטמין C, ויטמין B6, חומצה פולית, מגנזיום ואשלגן. תירס הוא גם דל בשומן ונטול כולסטרול.
תירס הוא מזון טעים ומזין שיכול להעשיר את התפריט היומי שלכם. למרות שכמות החלבון בתירס אינה גבוהה במיוחד, הוא עדיין מהווה מקור טוב לחלבון צמחי ויכול להשתלב במגוון מנות. נסו לשלב תירס במנות שלכם ותיהנו מהיתרונות הבריאותיים שהוא מציע.