fbpx

כמה חלבון יש בקוסקוס? 3 המלצות לקוסקוס עם חלבון + מתכון

קוסקוס הוא מאכל מסורתי שמקורו בצפון אפריקה, והוא הפך לפופולרי ברחבי העולם בזכות טעמו הנפלא והקלות בהכנתו. הקוסקוס עשוי מגרגרי חיטה קטנים ומבושלים, והוא מהווה בסיס למגוון רחב של מנות. במאמר זה נבדוק כמה גרם חלבון יש בקוסקוס, נציע המלצות לקוסקוס עשיר בחלבון ומתכון טעים ומזין.

כמה חלבון יש בקוסקוס 2

כמה חלבון יש בקוסקוס

כמות החלבון בקוסקוס משתנה בהתאם לסוג הקוסקוס ולכמות הנצרכת. בממוצע, כוס אחת של קוסקוס מבושל (כ-157 גרם) מכילה כ-6 גרם חלבון.

כמה גרם חלבון יש בקוסקוס מסוגים שונים

  • קוסקוס מלא: כוס אחת של קוסקוס מלא מבושל מכילה כ-8 גרם חלבון.
  • קוסקוס רגיל: כוס אחת של קוסקוס רגיל מבושל מכילה כ-6 גרם חלבון.
  • קוסקוס מקינואה: כוס אחת של קוסקוס מקינואה מבושל מכילה כ-8 גרם חלבון.

3 המלצות לקוסקוס עם חלבון

  1. קוסקוס עם חומוס וירקות:
    • כוס קוסקוס מבושל עם כוס חומוס מבושל וירקות טריים כמו עגבניות, מלפפונים ופלפלים.
    • כמות חלבון: כ-21 גרם חלבון למנה.
  2. קוסקוס עם טופו וירקות מוקפצים:
    • כוס קוסקוס מבושל עם 100 גרם טופו מוקפץ וירקות כמו ברוקולי, גזר וקישואים.
    • כמות חלבון: כ-18 גרם חלבון למנה.
  3. קוסקוס עם עדשים ותרד:
    • כוס קוסקוס מבושל עם כוס עדשים מבושלות ותרד טרי.
    • כמות חלבון: כ-24 גרם חלבון למנה.

ערכים תזונתיים של קוסקוס

קוסקוס מכיל לרוב:

  • קלוריות: כ-176 קלוריות לכוס מבושלת.
  • חלבון: כ-6 גרם חלבון לכוס מבושלת.
  • שומנים: כ-0.3 גרם.
  • פחמימות: כ-36 גרם.
  • סיבים תזונתיים: כ-2 גרם.
כמה חלבון יש בקוסקוס

יתרונות בחלבון קוסקוס

  • קוסקוס הוא מקור טוב לחלבון צמחי, במיוחד כאשר משלבים אותו עם קטניות או טופו.
  • הוא קל ומהיר להכנה, מה שהופך אותו לאידיאלי לארוחות מהירות ובריאות.
  • מכיל סיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע ולבריאות מערכת העיכול.

חסרונות בחלבון קוסקוס

  • כמות החלבון בקוסקוס נמוכה יחסית למקורות חלבון אחרים כמו בשר, דגים או קטניות.
  • קוסקוס רגיל עשוי מחיטה מעובדת, ולכן מכיל פחות ערכים תזונתיים מקוסקוס מלא או מקינואה.

מתכון לקוסקוס עם הרבה חלבון

קוסקוס עם חומוס וירקות

מרכיבים:

  • 1 כוס קוסקוס מלא
  • 1 כוס חומוס מבושל
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות
  • 1 מלפפון חתוך לקוביות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה:

  1. מבשלים את הקוסקוס לפי ההוראות על האריזה.
  2. מערבבים את הקוסקוס המבושל עם החומוס והירקות החתוכים.
  3. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.
  4. מגישים חם או קר.

לסיכום

קוסקוס הוא מאכל טעים ומזין שיכול להוות בסיס למגוון רחב של מנות עשירות בחלבון. על ידי שילובו עם מקורות חלבון נוספים כמו חומוס, טופו או עדשים, ניתן להעשיר את הערך התזונתי של המנה וליהנות מארוחה בריאה ומאוזנת. בין אם אתם מחפשים ארוחה מהירה או תפריט עשיר בחלבון, קוסקוס הוא בחירה מצוינת שתשדרג את התזונה שלכם.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חוברת מתכונים מלאה בארוחות עשירות בחלבון!

הכנו לכם חוברת מתכונים עם ארוחות בוקר, צהריים, ערב ואפילו נשנושים בין לבין מלאים בחלבון!

שלחו לנו את המייל שלכם ונשלח לכם את החוברות שלנו + עדכונים שאתם רוצים להכניס לשגרה שלכם.

ממש כמו הגוף, תיבת המייל שלכם היא מקדש ולא נשלח לכם ג'אנק פוד – רק את הדברים שבאמת מעניינים :)