fbpx

כמה חלבון יש בפטריות? חלבון בפטריות מסוגים שונים

אם אתם מחפשים מקור חלבון טבעי ובריא, פטריות יכולות להיות הבחירה המושלמת עבורכם! פטריות גם עשירות בחלבון ובערכים תזונתיים נוספים. במאמר זה נבדוק כמה חלבון יש בפטריות מסוגים שונים והיתרונות והחסרונות של צריכת חלבון מפטריות. בנוסף, נשווה את כמות החלבון בפטריות לירקות אחרים עשירים בחלבון.

כמה חלבון יש בפטריות

כמה חלבון יש בפטריות מסוגים שונים

כמות החלבון בפטריות משתנה בהתאם לסוג הפטרייה:

  • חלבון פטריות שמפיניון: מכילות כ-3 גרם חלבון ל-100 גרם.
  • פטריות פורטובלו: מכילות כ-3.1 גרם חלבון ל-100 גרם.
  • פטריות שיטאקי: מכילות כ-2.2 גרם חלבון ל-100 גרם.
  • פטריות יער: מכילות כ-3.3 גרם חלבון ל-100 גרם.
  • פטריות צדף: מכילות כ-3.5 גרם חלבון ל-100 גרם.

חלבון בפטריות לעומת ירקות עשירים בחלבון

פטריות מכילות כמות חלבון גבוהה יחסית לירקות אחרים:

  • חלבון בתרד: מכיל כ-2.9 גרם חלבון ל-100 גרם.
  • ברוקולי: מכיל כ-2.8 גרם חלבון ל-100 גרם.
  • אספרגוס: מכיל כ-2.2 גרם חלבון ל-100 גרם.
  • אפונה ירוקה: מכילה כ-5 גרם חלבון ל-100 גרם.
  • קייל: מכיל כ-4.3 גרם חלבון ל-100 גרם.

ערכים תזונתיים של פטריות

בנוסף לחלבון, פטריות מכילות רכיבים תזונתיים נוספים:

  • קלוריות: כ-22 קלוריות ל-100 גרם.
  • פחמימות: כ-3.3 גרם ל-100 גרם.
  • שומנים: כ-0.3 גרם ל-100 גרם.
  • סיבים תזונתיים: כ-1 גרם ל-100 גרם.
  • ויטמינים ומינרלים: ויטמין D, ויטמיני B (B1, B2, B3, B6), ויטמין C, ויטמין E, אשלגן, סלניום, זרחן, מגנזיום, סידן, נחושת, ברזל ואבץ.

יתרונות וחסרונות של חלבון בפטריות

יתרונות בחלבון פטריות

  1. מקור חלבון איכותי: פטריות מספקות חלבון איכותי החיוני לבניית שרירים ולתחזוקת הגוף.
  2. עשירות בנוגדי חמצון: נוגדי החמצון בפטריות מסייעים בהגנה על תאי הגוף מפני נזקי חמצון.
  3. מכילות ויטמינים ומינרלים: פטריות מכילות מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים התורמים לבריאות הכללית.

חסרונות בחלבון פטריות

  1. תכולת חלבון נמוכה יחסית: כמות החלבון בפטריות נמוכה יחסית למקורות חלבון מהחי.
  2. תכולת סיבים נמוכה: פטריות מכילות כמות נמוכה יחסית של סיבים תזונתיים.

לסיכום

פטריות הן מזון מזין וטעים שיכול לתרום לתזונה היומית במגוון דרכים. למרות שתכולת החלבון בפטריות נמוכה יחסית למקורות חלבון מהחי, הן עדיין מהוות מקור טוב לחלבון ולרכיבים תזונתיים חשובים נוספים. שילוב פטריות בתפריט היומי יכול לספק יתרונות בריאותיים רבים, אך יש לשמור על איזון תזונתי ולשלב אותן עם מקורות חלבון נוספים כדי להבטיח צריכת חלבון מספקת.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חוברת מתכונים מלאה בארוחות עשירות בחלבון!

הכנו לכם חוברת מתכונים עם ארוחות בוקר, צהריים, ערב ואפילו נשנושים בין לבין מלאים בחלבון!

שלחו לנו את המייל שלכם ונשלח לכם את החוברות שלנו + עדכונים שאתם רוצים להכניס לשגרה שלכם.

ממש כמו הגוף, תיבת המייל שלכם היא מקדש ולא נשלח לכם ג'אנק פוד – רק את הדברים שבאמת מעניינים :)