fbpx

כמה חלבון יש בפופקורן מסוגים שונים

פופקורן הוא חטיף טעים ובריא שיכול להשתלב בשגרת האימונים שלכם, פופקורן הוא גם עשיר בחלבון ובערכים תזונתיים נוספים. במאמר זה נבדוק כמה חלבון יש בפופקורן מסוגים שונים ונבחן את היתרונות והחסרונות של צריכת חלבון מפופקורן. בנוסף, נראה למה כדאי להוסיף פופקורן לשגרת האימונים שלכם.

כמה חלבון יש בפופקורן

כמה חלבון יש בפופקורן מסוגים שונים

כמות החלבון בפופקורן משתנה בהתאם לאופן ההכנה שלו:

  • פופקורן מותפח באוויר: מכיל כ-12.9 גרם חלבון ל-100 גרם.
  • פופקורן מותפח בשמן: מכיל כ-7.3 גרם חלבון ל-100 גרם.
  • פופקורן מותפח בבית עם שמן: מכיל כ-9 גרם חלבון ל-100 גרם.
  • פופקורן בקולנוע עם חמאה: מכיל כ-0.7 גרם חלבון לכוס (כ-8 גרם ל-100 גרם).

חלבון בפופקורן לעומת חלבון בקלח תירס

קלח תירס מכיל כ-3 גרם חלבון ל-100 גרם, מה שהופך אותו למקור חלבון נמוך יחסית בהשוואה לפופקורן מותפח באוויר. עם זאת, קלח תירס מכיל גם רכיבים תזונתיים נוספים כמו ויטמינים ומינרלים, והוא מהווה מקור טוב לאנרגיה מהירה בזכות תכולת הפחמימות הגבוהה שלו.

למה כדאי להוסיף פופקורן לשגרת אימונים?

פופקורן הוא חטיף קליל שיכול לספק אנרגיה מהירה לפני או אחרי אימון. הוא עשיר בסיבים תזונתיים, מה שמסייע לשמור על תחושת שובע לאורך זמן. בנוסף, הפופקורן מכיל חלבון שיכול לתרום לבניית שרירים ולתחזוקת הגוף. הפופקורן גם קל להכנה ונוח לנשיאה, מה שהופך אותו לחטיף אידיאלי לשילוב בשגרת האימונים.

ערכים תזונתיים של פופקורן

בנוסף לחלבון, פופקורן מכיל רכיבים תזונתיים נוספים:

  • קלוריות: כ-387 קלוריות ל-100 גרם.
  • פחמימות: כ-78 גרם ל-100 גרם.
  • שומנים: כ-4.5 גרם ל-100 גרם.
  • סיבים תזונתיים: כ-14.5 גרם ל-100 גרם.
  • ויטמינים ומינרלים: ויטמין B1, ויטמין B2, ויטמין B3, ברזל, מגנזיום, זרחן ואשלגן.

יתרונות בחלבון פופקורן

  1. מקור חלבון זמין: פופקורן מספק חלבון איכותי שיכול לתרום לבניית שרירים ולתחזוקת הגוף.
  2. עשיר בסיבים תזונתיים: הסיבים התזונתיים בפופקורן מסייעים לעיכול בריא ומסייעים בשמירה על תחושת שובע.
  3. נוחות וזמינות: פופקורן הוא חטיף קל להכנה ונוח לנשיאה, מה שהופך אותו לאידיאלי לשימוש בארוחות ביניים.

חסרונות חלבון פופקורן

  1. תכולת קלוריות גבוהה: פופקורן תעשייתי בתוספת שמן או חמאה מכיל כמות גבוהה של קלוריות, מה שעלול להוביל לעלייה במשקל אם לא נצרך במידה.
  2. תכולת שומן גבוהה: פופקורן מותפח בשמן או עם חמאה מכיל כמויות גבוהות של שומן, שעלול להשפיע לרעה על בריאות הלב.
  3. תכולת נתרן גבוהה: פופקורן מלוח מכיל כמויות גבוהות של נתרן, שעלולות להשפיע לרעה על לחץ הדם.

סיכום

פופקורן יכול לתרום לתזונה היומית במגוון דרכים. למרות שתכולת החלבון בפופקורן משתנה בהתאם לאופן ההכנה שלו, הוא עדיין מהווה מקור טוב לחלבון מהצומח ולרכיבים תזונתיים חשובים נוספים. שילוב פופקורן בתפריט היומי יכול לספק יתרונות בריאותיים רבים, אך יש לשמור על איזון תזונתי ולצרוך אותו במידה כדי להבטיח צריכת חלבון מספקת ולשמור על בריאות כללית.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חוברת מתכונים מלאה בארוחות עשירות בחלבון!

הכנו לכם חוברת מתכונים עם ארוחות בוקר, צהריים, ערב ואפילו נשנושים בין לבין מלאים בחלבון!

שלחו לנו את המייל שלכם ונשלח לכם את החוברות שלנו + עדכונים שאתם רוצים להכניס לשגרה שלכם.

ממש כמו הגוף, תיבת המייל שלכם היא מקדש ולא נשלח לכם ג'אנק פוד – רק את הדברים שבאמת מעניינים :)