fbpx

כמה חלבון יש בירקות? 10 ירקות עשירים בחלבון

אם אתם מחפשים מקור חלבון טבעי ובריא, ירקות יכולים להיות הבחירה המושלמת עבורכם! ישנם ירקות עשירים בחלבון ובערכים תזונתיים נוספים. במאמר זה נבדוק כמה חלבון יש בירקות ואת כמות החלבון בעשרה ירקות עשירים בחלבון, ונבחן את היתרונות והחסרונות של צריכת חלבון מירקות.

כמה חלבון יש בירקות

10 ירקות עשירים בחלבון

1. תרד

    • כמות חלבון בתרד: 2.9 גרם חלבון ל-100 גרם.
    • ערכים תזונתיים: עשיר בויטמין K, ויטמין A, ויטמין C, חומצה פולית, ברזל, סידן ומגנזיום.
    • יתרונות: מסייע בשמירה על בריאות העצמות והעור, תורם למערכת החיסון.
    • חסרונות: עלול להכיל כמויות גבוהות של אוקסלטים, שעלולים להפריע לספיגת סידן.

2. ברוקולי

    • כמות חלבון בברוקולי: 2.8 גרם חלבון ל-100 גרם.
    • ערכים תזונתיים: עשיר בויטמין C, ויטמין K, חומצה פולית, סיבים תזונתיים וברזל.
    • יתרונות: מסייע בשמירה על בריאות הלב, תורם למערכת החיסון.
    • חסרונות: עלול לגרום לגזים ונפיחות אצל חלק מהאנשים.

3. אספרגוס

    • כמות חלבון באספרגוס: 2.2 גרם חלבון ל-100 גרם.
    • ערכים תזונתיים: עשיר בויטמין K, ויטמין A, ויטמין C, חומצה פולית וברזל.
    • יתרונות: מסייע בשמירה על בריאות העור והעיניים, תורם למערכת החיסון.
    • חסרונות: עלול לגרום לריח חזק בשתן.

4. ארטישוק

    • כמות חלבון בארטישוק: 3.3 גרם חלבון ל-100 גרם.
    • ערכים תזונתיים: עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין C, ויטמין K, חומצה פולית ומגנזיום.
    • יתרונות: מסייע בשמירה על בריאות מערכת העיכול, תורם למערכת החיסון.
    • חסרונות: עלול לגרום לאלרגיות אצל חלק מהאנשים.

5. אפונה ירוקה

    • כמות חלבון באפונה: 5 גרם חלבון ל-100 גרם.
    • ערכים תזונתיים: עשירה בויטמין K, ויטמין C, חומצה פולית, סיבים תזונתיים וברזל.
    • יתרונות: מסייעת בשמירה על בריאות הלב, תורמת למערכת החיסון.
    • חסרונות: עלולה לגרום לגזים ונפיחות אצל חלק מהאנשים.

6. כרוב ניצנים

    • כמות חלבון בכרוב ניצנים: 3.4 גרם חלבון ל-100 גרם.
    • ערכים תזונתיים: עשיר בויטמין K, ויטמין C, חומצה פולית וסיבים תזונתיים.
    • יתרונות: מסייע בשמירה על בריאות הלב, תורם למערכת החיסון.
    • חסרונות: עלול לגרום לגזים ונפיחות אצל חלק מהאנשים.

7. קייל

    • כמות חלבון בקייל: 4.3 גרם חלבון ל-100 גרם.
    • ערכים תזונתיים: עשיר בויטמין K, ויטמין A, ויטמין C, סידן וברזל.
    • יתרונות: מסייע בשמירה על בריאות העצמות והעור, תורם למערכת החיסון.
    • חסרונות: עלול להכיל כמויות גבוהות של אוקסלטים, שעלולים להפריע לספיגת סידן.

8. גרגיר הנחלים

    • כמות חלבון בגרגיר נחלים: 2.3 גרם חלבון ל-100 גרם.
    • ערכים תזונתיים: עשיר בויטמין K, ויטמין A, ויטמין C, סידן וברזל.
    • יתרונות: מסייע בשמירה על בריאות הלב, תורם למערכת החיסון.
    • חסרונות: עלול לגרום לאלרגיות אצל חלק מהאנשים.

9. פטריות

    • כמות חלבון בפטריות: 3.1 גרם חלבון ל-100 גרם.
    • ערכים תזונתיים: עשירות בויטמין D, ויטמין B2, ויטמין B3, סיבים תזונתיים וברזל.
    • יתרונות: מסייעות בשמירה על בריאות העצמות והעור, תורמות למערכת החיסון.
    • חסרונות: עלולות לגרום לאלרגיות אצל חלק מהאנשים.

10. נבטי אלפלפא

    • כמות חלבון בנבטי אלפלפא: 4 גרם חלבון ל-100 גרם.
    • ערכים תזונתיים: עשירים בויטמין K, ויטמין C, חומצה פולית, סיבים תזונתיים וברזל.
    • יתרונות: מסייעים בשמירה על בריאות הלב, תורמים למערכת החיסון.
    • חסרונות: עלולים לגרום לאלרגיות אצל חלק מהאנשים.

ושווה להזכיר - חלבון באבוקדו

אבוקדו הוא פרי פופולרי מאוד (כן כן, אבוקדו הוא פרי, אך מוזכר פה), במיוחד בקרב חובבי בריאות וכושר. למרות שהוא ידוע בעיקר בזכות תכולת השומן הבריא שבו, אבוקדו מכיל גם חלבון. אבוקדו אחד במשקל 100 גרם מכיל כ-2 גרם חלבון. בנוסף לחלבון, אבוקדו עשיר בויטמינים כמו ויטמין K, ויטמין E, ויטמין C וויטמין B6, וכן במינרלים כמו אשלגן ומגנזיום. עם זאת, יש לשים לב לתכולת הקלוריות והשומן הגבוהה באבוקדו ולצרוך אותו במידה.

יתרונות וחסרונות של חלבון בירקות

יתרונות חלבון בירקות

  1. מקור חלבון איכותי: ירקות מספקים חלבון איכותי החיוני לבניית שרירים ולתחזוקת הגוף.
  2. עשירים בסיבים תזונתיים: הסיבים התזונתיים בירקות מסייעים לעיכול בריא ומסייעים בשמירה על תחושת שובע.
  3. מכילים ויטמינים ומינרלים: ירקות מכילים מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים התורמים לבריאות הכללית.

חסרונות בחלבון בירקות

  1. תכולת חלבון נמוכה יחסית: כמות החלבון בירקות נמוכה יחסית למקורות חלבון מהחי.

לסיכום

ירקות הם מקור מצוין לחלבון ולרכיבים תזונתיים חשובים נוספים. עם זאת, חשוב לצרוך אותם במידה ולשלב אותם עם מקורות חלבון נוספים כדי להבטיח צריכת חלבון מספקת. שילוב ירקות בתפריט היומי יכול לספק חלבון איכותי וערכים תזונתיים נוספים, אך יש לשמור על איזון תזונתי ולבחור במוצרים איכותיים ככל האפשר.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חוברת מתכונים מלאה בארוחות עשירות בחלבון!

הכנו לכם חוברת מתכונים עם ארוחות בוקר, צהריים, ערב ואפילו נשנושים בין לבין מלאים בחלבון!

שלחו לנו את המייל שלכם ונשלח לכם את החוברות שלנו + עדכונים שאתם רוצים להכניס לשגרה שלכם.

ממש כמו הגוף, תיבת המייל שלכם היא מקדש ולא נשלח לכם ג'אנק פוד – רק את הדברים שבאמת מעניינים :)