ניתן למצוא חלבונים במספר מקורות, בעזרתם ניתן להכין ארוחה משביעה וטעימה וכן לקבל חלבון זמין ונגיש.
חלבון מהחי – ניתן למצוא חלבונים בבשר, דגים, חלבון ביצה.
חלבון מהטבע – ישנם חלבונים בשעועית, שקדים, אגוזים, קשיו, בוטנים, עדשים, חומוס, אבוקדו, ארטישוק.
חלבון "מלאכותי" – הכוונה היא למקורות המיועדים למי שאינו צורך בשר ובכלל אוכל מהחי. מקורות אלו נמצאים בתחליפי בשר (דוגמא סייטן), טופו, סויה. אנשים שאינם צורכים בשר ואוכל מהחי, יעזרו גם בחמאת בוטנים, חומוס וקטניות בשביל לצרוך חלבונים.
אבקות – חנות אבקת חלבון מציעה קטלוג עשיר של אבקות המכילות חלבונים באופן זמין ונגיש. אלו חלבונים המופקים מן החי (למשל דרך מי גבינה) או מחומרים אחרים (למשל סויה). הן מיועדות לאנשים העוסקים בפעילות גופנית ומעוניינים בחלבון זמין ונגיש, מבלי שיידרשו לצרוך פריט מזון הכולל גם מרכיבים אחרים.
אבקות חלבון מגיעות בשקיות, צנצנות ובמיכלים במשקלים שונים.
למתכונים עם אבקת חלבון לחצו.