בדיוק כמו שהכנו פילה דג סלמון בתנור עם תבלון, כך אפשר לעשות עם ירקות שונים. למשל, עגבניות, פטריות, פלפלים, אספרגוס (אדומים וצהובים), בצל ועוד. יש מספר יתרונות למתכון זה:
יתרון ראשון, מעבר לסלמון נהנים גם מהטעם וגם מהרכיבים שהירקות מספקים.
יתרון שני, כשמחממים את הסלמון בתנור, אז גם הירקות מתחממים, הם נשרפים קצת והטעם שלהם יוצא מיוחד יותר. בזמן הזה, הם מוציאים מיצים שהופכים את הסלמון לפחות יבש.
יתרון שלישי, זה מתכון הרבה פחות משעמם. אפשר להוסיף תבלון ברמה מינימאלית. מלח, פלפל, שום.